KRM

#MegogRogaland

Et digitalt innsamlingsprosjekt

M/S «Rogaland» er et fredet veteranskip. I sin tid var skipet et symbol for en ny epoke innenfor kystfart, mye på grunn av sitt vakre interiør og fremragende transportutstyr.

For øyeblikket jobber Stiftelsen Stavanger Veteranskib med restaurering og bevaring av M/S «Rogaland». I forbindelse med dette arbeidet har Stavanger maritime museum startet innsamling av digitale bilder. Målet er å ta vare på skipets betydning for folk i dag. Vi ber derfor om hjelp til å samle inn bilder av nåtiden, slik at museet kan bevare historien for framtiden.

For å delta må publikum ta et bilde av M/S «Rogaland», fra en reise med skipet eller et motiv som er inspirert av dette historiske veteranskipet. Bildet må så deles på enten Instagram eller Stavanger maritime museums Facebook side under  mneknaggen #megogrogaland. Publikum må ha en åpen profil for å kunne delta. Dersom publikum ikke har Instagram er det mulig å sende digitale bilder til anna.helgoe@museumstavanger.no. Museet vil da dele bildet på Instagram via museets profil.

Noen av bildene som er delt kan bli tatt inn i fotosamlingen til Stavanger maritime museum. Det vil si at det kan bli brukt til framtidig forskning, utstillinger og vil ha en rolle i bevaringen av Stavangers maritime kulturhistorie. Hvis dette er aktuelt vil museet ta kontakt, og gi mer informasjon. Stavanger maritime museum håper at så mange som mulig kan og vil hjelpe museet med dette prosjektet, og ser frem til mange forskjellige og kjekke fotobidrag!    

MS-rogaland-is.jpg#asset:933