KRM

Sjauing på kaien

Bli med inn i "gamle dager"

Det blir et yrende liv på kaien og på Torjå, på pakkhuset og i butikken når fjordabåten legger til kai. Slik det også var da båtene gikk i skytteltrafikk mellom Ryfylke og Stavanger med frukt, folk og fe. Stavanger maritime museum har bygget en aktivitetsutstilling som inviterer barn og voksne tilbake til 1950-årene. Barna får innblikk i dagligliv med arbeid og reisemåter slik det var den gang. Utstillingen er bygget opp som miljø med fjordabåt, butikk, postkontor, pakkhus og torgbod. Ungene inviteres til å kle seg ut i kostymer som henger klar og selv trå inn i "gamle dager" med rollelek og egne fortellinger som blir til på stedet.

BESTILL BESØK
Send en e-post til formidling.maritime@museumstavanger.no eller telefon 919 04 489

RESSURSER FOR LÆRERE

  • Korte skuespill om Birger og bestefar på bytur for å selge plommer på torget. Gøy å øve på og fremføre for hverandre. Last ned her.
  • Utskriftsvennlig versjon av hefte hvor du kan lese om fjordabåten MS Hjelmeland, om kaien som bygdas hjerte og intervju med hjelmelandsbuen Ola Bøen Skiftun om forrige århundres utvikling innen reisemåter og kommunikasjon mellom bygd og by. Heftet kan du laste ned her.
  • Fotografier: På Digitalt Museum har vi laget en samling av fotografier fra fjordafarten og lokalrutetrafikken. Se bildene her.